fredag den 27. december 2013

Uge 21 - shitty jul og fødselsdag

Jul skal holdes på den nordlige halvkugle. Jeg forstår ikke længere folk, der tager sydpå i juletiden, det giver absolut ingen mening. Jeg ved godt, at julen handler om at være tæt på dem man elsker, hvilket har en kæmpe betydning, men der er bare så mange andre faktorer, der også spiller ind. Aldrig nogensinde før har jeg været i mindre julestemning end, jeg var i år. På mange måder måske også på grund af min rejse. Men i bund og grund er julen bare en omgang falsk jesustilbedelse i det her ellers så festglade land. Det var så trist og så forkert det hele. Der er ikke forbundet nogle traditioner med julen, hvilket er grunden til at julen i Danmark og mange andre steder i verden er så speciel en tid. Hver familie har sine og sammen har vi alle fastlagte juletraditioner, som langt de fleste familier følger. Vi har advendt, risengrød, juletræ, mandel, pakker, julemiddagen, julekalendere og ikke mindst traditionen at danse om juletræet. Her har de intet. I begyndelsen havde jeg endda svært ved at finde ud af, om det var d. 24. eller 25.. Det viser sig så, at det er selve overgangen, de fejrer. Altså beder de en bøn og synger en sang, når klokken slår midnat. 

Min familie er ikke lige de største fans af julen, så stemningen var ikke helt i top. Jeg vågnede til middag, spiste en slat ris med noget fiskhalløj, tog mig et bad og satte mig til at se julefilm. Resten af familien var ikke hjemme, så jeg fik dagen til at gå med musik og film. Det var faktisk langt fra ligeså hårdt, som jeg troede det ville være. Jeg hyggede mig. Når jeg ikke følte, at det var jul, følte jeg heller ikke, at jeg gik glip af så meget. Det var en helt udemærket dag. Selvfølgelig skypede jeg min familie i Danmark, men ellers var det bare mig og min and.

Vores såkaldte jul startede senere på aftenen, så klokken ni tog vi hen til min mors familie. Der sad vi lidt bare rundt om et bord og kiggede lidt på hinanden. Det var ikke ligefrem, hvad jeg forbinder med juleaften. Men jeg fik min første fødselsdagsgave af min fætter. Chokolade haha, han kender mig så godt.


Senere tog vi heldigvis videre til min fars familie. De er en del unge mennesker, og allerede der blev det hele meget mere behageligt. Der "fejrede" vi så den famøse overgang til den 25. december. Julemiddagen bestod af kalkun, æblemos, kyllinge-mayo blanding, frugt, hvidløgsbrød og selvfølgelig ris og bønner. Og nej venner, ingen julegaver, INGEN. I det mindste får jeg snart mine fra Danmark wuhuuu. Men jeg fik min anden fødselsdagsgave, mere chokolade hahahahah. I det hele taget føltes dagen bare som en almindelig familietamtam-ting, men det er vel fint nok. Jeg må overjule den næste år. Men jeg var slet ikke ked af det, for jeg havde faktisk haft en hyggelig dag, og det er jo bare den måde, de gør det på. 

Men min fødselsdag var noget HELT andet!! Jeg var nærmest ked af det fra det øjeblik, jeg stod op. Jeg havde ondt i hovedet, spiste en skål havregryn alene, tog et bad og lavede ingenting indtil min bror fortalte mig, at vi skulle til frokost. Det var nok den sværeste frokost for mig nogensinde. Jeg kendte ikke engang en fjerdedel af menneskerne og de kunne ikke være mere ligeglade med mig. Min mor havde købt en kage, og prøvede at få folk til at synge for mig, men de vidste jo for dælen ikke, hvem jeg var. Jeg har aldrig følt mig dårligere tilpas, og jeg havde bare lyst til at græde. Jesus er bare langt vigtigere end mig i det her land. Jeg overlevede, men kun fordi jeg vidste, at adriana ville komme senere. Vi havde filmaften hele natten og jeg fik det så meget bedre udelukkende pga hendes tilstedeværelse. Elsker hende så højt. Men uden tvivl værste fødselsdag til dato. Og så fik vi en hotdog til aftensmad, snøft. Min fødselsdag kan beskrives med dette ansigtsudtryk

Men adriana er tilbage, og det er det gode vejr også! Jeg har haft et par helt fantastiske dage med besøg til vores juice-sted, shopping, sushi, fest og vores dejlige veninder. Men det er altså bare en mærkelig tid lige nu, da jeg skal flytte næste uge. Det bliver så underligt, men på mange måder glæder jeg mig rigtig meget til at prøve noget nyt. Ingen kommentarer:

Send en kommentar